brandweerwagen bij incident

Op maandag 24 juni werd er een lek vastgesteld aan één van de naftatanks in het tankpark van TotalEnergies Olefins Antwerp in Zwijndrecht. Hierdoor is er al enkele dagen soms een benzinegeur waar te nemen in de ruime omgeving. Die geurhinder is niet gevaarlijk voor omwonenden maar kan wel vervelend zijn. Ondervindt u hinder door de geur? Hou dan ramen en deuren gesloten.

Blusschuim

Sinds de start van het incident werd de geurhinder in alle mogelijke mate beperkt door de inzet van blusschuim. Door bijvoorbeeld wind kunnen er gaten in het schuimtapijt komen. Hierdoor kan er geur vrijkomen. Hou er rekening mee dat de geurhinder nog enige tijd kan aanhouden. Alles wordt in het werk gesteld om dit zo veel als mogelijk tegen te gaan.

Veiligheid

De operaties om de betrokken naftatank te ledigen en veilig stellen zijn nog volop aan de gang. Hierbij moet de nodige omzichtigheid naar veiligheid toe in acht genomen worden. Het bedrijf werkt de nodige logistieke en technische maatregelen uit in samenspraak met de betrokken overheidsdiensten ter plaatse. 

Nauwe samenwerking

De bedrijfsbrandweer van TotalEnergies Olefins Antwerp en technische teams werken nauw samen met Brandweer Zone Antwerpen, de Civiele Bescherming en de omliggende bedrijven en toeleveranciers om de lekkende tank te ledigen en de geurhinder te verhelpen. Ook de Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) is mee ter plaatse om de situatie op te volgen.